Niej Jocusevenement op de Parade

De Parade steit op zaoterdaag 18 fibberwari in ‘t teiken van Jocus Joetsaovend. Dit nieje Jocusevenement begint geliék nao ’t Prônke’ op de Klaosstraot. Alhoewaal ‘t as ein niej evenement wuurt gelanceerd, zal ‘t veur vuuël Venlonaere hiël vertrouwd in de oére klinke. Lekker ‘joetse’, oftewaal van kefee nao kefee trekke, gooie bekinde treffe en schaele wazel verkoupe, mit joekskepelle die op de Parade meziék make.

Idderein kan veur € 11,- ein stempelkaart koupe. Daoveur kriegse in idder van de zeve kefees ein gratis consumptie. Hesse alle zeve stempels verzameld, dan kriegse ein echte ‘Jocus Joetsaovend 2017´ medallie, ôntworpe door Hofteikenaer Leon Peeters, op de bors gespeld. Dit is ein biezôndere en exclusieve medalie die idder jaor ein niej ôntwerp zal hebbe en ein beperkte oplage haet, ein waor collectorsitem dus veur de Venlose vastelaovesvierder.

Kaarte veur deze Jocus Joetsaovend zien vanaaf 28 jannewari te koup via www.jocus.nl en beej de deilnemende kefees: Kefee Pollux, De Tapperie, De Galerie, De Brasserie, Leo’s Proeflokaal, Kefee Bonjoere en De Keulse Ker.

D’n aovend deurt van 17.11 wies 23.11 oor. Kôm verkleid want de vastelaovend bisse en makse zelf.

’t Venloos Vastelaovesezelschap Jocus en Theater de Maaspoort in Venlo hebbe ônlangs aan mekaar laote weite det ze de kômmende jaore gaer same bliéve werke. Dees intentie hebbe allebei de partieë in de persoën van Jocus veurzitter Drs.Harry Pouwels en Leon Thommassen, directeur Theater de Maaspoort, bezegeld mit ’t ônderteikene van ein nie 5-jäörig kôntrak.

Jocus gebroek al vanaaf de äöpening in 1984 de faciliteite van de Maaspoort, tiédes vastelaovend Jocus’ Hoonderstal geneump, veur allerlei Jocusevenemente. Al miër as 30 jaor zeen allebei de partië de miërwaerd van ein intensieve, langdeurige samewerking. Aafgeloupe waek woord dit dus opnie bevestig mit dees viefjäörige euvereinkôms.

Op de foto: Jocus veurziter Drs.Harry Pouwels (links) en Leon Thommassen (rechs), directeur Theater de Maaspoort.

contact maaspoort

Afgelopen maandag heeft het bestuur van Venloosch Vastelaovend Gezelschap Jocus besloten om College Den Hulster de eer te gunnen om de Venlose boerenbruiloft van 2017 te organiseren. Op College Den Hulster is verheugd gereageerd op de toewijzing. Het is een school vol met ambities die deze Venlose traditie wil gaan voorzien van een mooi nieuw hoofdstuk waar uiteraard ook de leerlingen bij worden betrokken.

College Den Hulster is ontstaan uit een school die in 1621 is gesticht door de humanist Puteanus. Dat is volgend jaar precies 36 x 11 jaar geleden. In 1834 werd de Hogere Stadsschool opgericht, die in 1865 werd omgedoopt tot driejarige H.B.S. Lang was de Rijks H.B.S. de enige school voor voortgezet onderwijs voor zowel jongens als meisjes. In Tegelen heeft Den Hulster ook een geschiedenis die ver teruggaat in de tijd. Door diverse fusies van mavo’s en scholen voor vbo was in de tachtiger jaren het Maartenscollege ontstaan, dat in 1995 is gefuseerd met College Den Hulster. De naam Den Hulster verwijst naar een oude banhoeve op de grens van Venlo en Tegelen.

Met ingang van 1 augustus 1996 maakt College Den Hulster deel uit van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken (OGVO). In al die jaren heeft de school zich ontwikkeld tot een moderne, democratische school met behoud van de openbare tradities zoals toegankelijkheid en pluriformiteit. College Den Hulster stelt de ontplooiing van de leerlingen op een zo breed mogelijk terrein centraal. Daartoe organiseert het binnen en buiten de lessen om activiteiten van kunstzinnige, politiek-maatschappelijke, sportieve en recreatieve aard. Meer informatie over College Den Hulster en Jocus is te vinden op www.denhulster.nl en www.jocus.nl.

logo den hulster